Skype Üzerinden Video Kaydıyla Şantaj

Skype Üzerinden Video Kaydıyla Şantaj

Şantaj, birinin bilgisizliğinden yararlanarak birinden zorla para veya başka şeyler alma uygulamasıdır.
Şantaj yüzyıllardır var olmuştur. Birçok ülke şantajı suç sayar, ancak çoğu hukuk sistemi bunun mağdur tarafından ele alınması gereken özel bir mesele olduğunu düşünür.

Şantaj ciddi bir suçtur, çünkü insanların zayıflıklarından ve duygularından önce sormadan yararlanır.
Bununla birlikte, şantajın medya kanalları aracılığıyla gizli bilgilerin ifşası gibi olduğu birçok durumda, yasal sistemler buna önleme bakma eğilimindedir.

Skype şantajı, internet üzerinden kapana kısılmış erkeklerin müstehcen görüntülerini kaydeden şantajdır. Bu, kurbanı bir videoya davet etmeyi ve ardından onları soyunmaya ikna etmeyi içeren karmaşık bir İnternet şantaj suçu türüdür.

Skype Üzerinden Şantaj

Skype şantaj suçu, internette, mahrem görüntü şantajı tuzağına düşürülen kişilerin, Skype üzerinden müstehcen görüntülerinin kaydedilerek yapılmaktadır. Bir kurbanı yani mağduru, görüntülü konuşmaya davet etmeyi ve ardından sonuç olarak onları soyunmaya ikna etmeyi içeren karmaşık bir İnternet şantajı suçudur. Böylece özel görüntüleri ve videosu kaydedilen mağdurdan sürekli para istenerek şantaj yapılmaktadır. Skype şantajı olarak bilinen bu suç tipi görüntülü konuşma hizmeti veren diğer platformlarda da sıklıkla görülmektedir.

Şantaj suçu, birden fazla eylem ile işlenebilen bir suçtur. Özellikle günümüzde teknolojinin gelişmesi ile şantaj suçunun internet ortamında işlenmesi daha da artmıştır. Skype, Facebook, Instagram, WhatsApp, Snapchat gibi sosyal medya ortamlarında şantaj suçları işlenebilmektedir. Şantajda, videoları, mesajların kayıtları, ses kayıtları gibi birçok belge araç olarak kullanılmaktadır. Şantaj suçları çevrimiçi sosyal medya siteleri ve web sitelerinde işlenebilmektedir. Ayrıca telefon aramaları üzerinden şantaj suçları da işlenmektedir.

Türk Ceza Kanunu’nun 107. maddesi şantaj suçu düzenlenmiştir. Yasaya göre, hakkı olan veya yükümlü olduğu bir şeyi yapacağından veya yapmayacağından bahisle, bir kimseyi kanuna aykırı veya yükümlü olmadığı bir şeyi yapmaya veya yapmamaya ya da haksız çıkar sağlamaya zorlayan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

Aslında Skype şantajı, fotoğraf ve video şantaj suçlarında en yaygın yöntemdir. Tıpkı Whatsapp ve Telegram üzerinden şantaj suçunda olduğu gibi, bu uygulama üzerinden aileye özel görüntülerin gönderilmesi veya yayılması tehdidi mevcuttur.

Skype Video Şantajında Bilinmesi Gerekenler

Şantaj birçok farklı şekilde ve durumda gerçekleşebilir; bununla birlikte, çoğu vaka, bir başkasını, başkalarının önünde aptal veya suçlu gibi göstererek kişisel kazanç için bir başkasını bir şeyler yapmaya zorlamak veya zorlamaya çalışmak etrafında döner. Kendilerini bir şantajcı listesinde bulan herkes, kendilerini bu tür alçaklardan en iyi nasıl koruyacakları konusunda yasal tavsiye almalıdır, çünkü kolluk kuvvetleri kaynak kısıtlamaları nedeniyle herkesi koruyamaz!

Şantaj suçunu işleyen kişinin suça konu olan görsel, video ve benzeri materyalleri internet ortamında yayınlaması durumunda bu içeriğin kaldırılması için ivedilikle yasal başvuruda bulunulmalıdır. Silinmesi de bir ceza davasına tabi olan içerik olduğundan, siber suçlar ve baskı konusunda deneyimli bir avukattan hukuki yardım alınması uygundur.

AVUKAT DESTEĞİ

Randevu almak için çalışma saatleri içerisinde aşağıdaki telefon aracılığı ile ulaşabilir veya aşağıdaki adrese mail atabilirsiniz.

Hafta içi: 09:00 – 21:00
Cumartesi: 10:00 – 18:00
Telefon: +90 535 376 06 45

Görsel Tarama Desteği

Şantaj mağdurlarına hukuki destek sağlayan büromuz, özel görüntülerin internet ortamında yayılmasını önlemek ve sızmalarını ortadan kaldırmak için hukuki hizmetler de vermektedir. Hukuk büromuz , web’deki hassas ve özel içeriği tespit etmek için zamanında web’i tarayan kapsamlı 7/24 risk izleme sunmaktadır. Özel görüntülerin nerede yayınlandığını bulmak için kullandığımız diğer bir yöntem özel yazılımla ters görüntü arama/analiz yapmaktır. Bu sayede kurbanın adını kullanmadan yayınlananları tespit etmek mümkündür. İşbu hizmeti sunarak çözüm ortaklarımız ve diğer yetkin kişilerle ekip halinde çalışarak kesin çözüm üretme odaklı hareket etmekteyiz.

Gizlilik

Avukatlık mesleğinin en önemli etik ilkelerinden biri gizlilik olup, hukuk büromuz; 1136 sayılı Avukatlık Kanunu ile belirlenen gizlilik ve sır saklama ilkesini büyük bir özen ve hassasiyet göstererek uygulamaktadır. Bununla beraber ofisimiz, müvekkillere ait bilgi, belge ve verileri sır tutma yükümlülüğü ve veri sorumluluğu kapsamında gizli tutmakta, üçüncü kişilerle ve kurumlarla hiçbir durumda ve hiçbir şekilde paylaşmamaktadır. Bu bağlamda ofisimiz, dava dosyaları ile ilgili sır saklama yükümlülüğüne uyulacağını yazılı olarak da ilke edinmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir